شیلنا شیلنا

شیلنا، اخبار آبزیان در یک نگاه

ایران، تهران

خیابان جنت آباد مرکزی، خیابان یازدهم، پلاک ۸
دریای خزر سازمان شیلات ایران سیدحسین حسینی هادی حق شناس

استقرار آزمایشی قفس پایه کششی در دریای خزر 

رشت - ایرنا - رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه استقرار سازه در دریای خزر به دلیل طوفانی بودن آن از چالش‌های پرورش ماهی در قفس است، گفت:طی مذاکراتی با شرکت‌های دانش‌بنیان در پی استفاده آزمایشی از قفس های پایه کششی که در دریاهای بزرگ تست شده، هستیم.

به گزارش ایرنا، سید حسین حسینی پنجشنبه شب در حاشیه بازدید نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از مرکز ملی بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری شادروان یوسف پور شهرستان سیاهکل اظهار کرد: اگر نتیجه این آزمایش‌ها در خصوص استقرار قفس پایه کششی در دریای خزر مثبت باشد این استان در حوزه پرورش ماهی در قفس به دستاوردهای بزرگی دست خواهد یافت.

وی گیلان را یکی از استان‌های مهم در توسعه دریامحور و پیشرانی‌ موفق در صنعت شیلاتی کشور دانست.

وی تاکید کرد: پیشبرد راهبرد پایداری بهره‌برداری از منابع طبیعی، بازسازی ذخایر دریای خزر از موضوعات مهم سازمان شیلات کشور است ومراکز بازسازی ذخایر گیلان هم از مراکز مهم بازسازی ذخایر کشور بشمار می روند که تکنولوژی لازم برای بازسازی ذخایر گونه‌های ماهیان خاویاری و استخوانی را دارند.

حسینی اظهار کرد: مراکز بازسازی ذخایر این استان سال گذشته با رهاسازی ۱۹۰ میلیون قطعه انواع بچه ماهی، رکورد زدند و امید است برای پایداری بهره‌برداری صیادان از منابع آبی، این بخش به فعالیت خود ادامه دهد.

وی افزود: شیلات گیلان در بخش آبزی‌پروری دریایی، پرورش ماهی در دریا و ماهیان خاویاری توانسته به رشد قابل توجهی در این زمینه دست یابد و تعداد مزارع استان از ۷۰ مورد به ۱۵۰ مزرعه برسد.

استاندار گیلان نیز در این بازدید گفت: تالاب بین المللی انزلی با ۲۰ هزار هکتار وسعت بزرگترین زایشگاه طبیعی ماهیان دریای خزر است.

هادی حق‌شناس اضافه کرد: برای لایروبی تالاب انزلی هماهنگی لازم با اداره‌کل حفاظت محیط زیست انجام شده و مشکلی در این بخش وجود ندارد با سازمان نظام مهندسی معدن ایران نیز برای بهره‌برداری از رسوبات تالاب گفتگث و گوهایی شده است.

وی با اشاره به مطالعات انجام شده درخصوص مواد معدنی موجود در رسوبات تالاب انزلی گفت: سالانه یک تا ۲ میلیارد مترمکعب آب وارد تالاب می‌شود و از آن عبور کرده و به دریا می ریزد که نتیجه ورود رسوبات و عدم لایروبی، آلودگی و پُر شدن تالاب انزلی است.

قفس‌های پایه کششی، تکنولوژی جدید اروپایی هستند که ویژگی‌هایی دارند که کاملا مناسب شرایط ایران در شمال و جنوب کشور خواهد بود. داشتن قابلیت استقرار در اعماق مختلف ستون آب می‌تواند مشکل محدودیت دمای آب دریای خزر را نیز برطرف کرده و دوره پرورشی را افزایش دهد.

همچنین قابلیت انعطاف پذیری قفس در مقابل امواج سهمگین این دریا و دریای عمان از دیگر ویژگی‌های این شیوه ست.

بدون دیدگاه