- روز جهاني شيلات، فرصتي است براي آگاهيرساني درباره اهميت شيلات و تأثير آن بر امنيت غذايي، اقتصاد و محيط زيست.
- اساتيد دانشگاه علوم شيلاتي معتقدند: شيلات نه تنها منبعي از غذا بلكه بخشي از فرهنگ و هويت ماست. بايد تلاش كنيم تا با مديريت پايدار، از منابع دريايي به بهترين شكل ممكن استفاده كنيم.
- روز جهاني شيلات به ما يادآوري ميكند كه حفاظت از منابع آبي و مديريت صحيح آنها، مسئوليت همگاني است .
- صنعت شيلات ميتواند نقشي كليدي در توسعه پايدار كشور ايفا كند. ما بايد با همكاري بينالمللي و بهرهگيري از فناوريهاي نوين، به بهبود شرايط اين صنعت كمك كنيم.
- آلودگي درياها، تغييرات اقليمي و كاهش جمعيت آبزيان و گونه هاي در دست انقراض از چالش هاي حوزه شيلات محسوب مي شود.
- افزايش آگاهي عمومي، توسعه فناوريهاي جديد در شيلات، و همكاريهاي بينالمللي از فرصت هاي حوزه شيلات براي رفع موانع و رسيدن به توليد پايدار است
نقش ترويج براي افزايش سرانه مصرف آبزيان:
براي افزايش سرانه مصرف آبزيان در كشور، لازم است برنامههاي ترويجي و آموزشي از جمله:
- برگزاري كارگاههاي آموزشي در مدارس و دانشگاهها درباره اهميت مصرف آبزيان و خواص غذايي آنها
- ايجاد كمپينهاي تبليغاتي براي ترويج مصرف آبزيان با تأكيد بر فوايد آنها براي سلامتي و تأمين پروتئين
- حمايت از توليدكنندگان محلي و ايجاد بازارهاي محلي و بهداشتي براي عرضه محصولات آبزي، كه به افزايش دسترسي مردم به اين منابع كمك ميكند
- طراحي برنامههاي ويژه براي خانوادهها به منظور تشويق به مصرف بيشتر آبزيان، از جمله ارائه دستورپختهاي متنوع و خوشمزه و همكاري با رستورانها و فروشگاهها براي ارائه منوهاي ويژه با آبزيان و تخفيفهاي ويژه در روزهاي خاص توصيه مي شود.
نتيجه آنكه؛
روز جهاني شيلات به ما يادآوري ميكند كه بايد با هم به سوي آيندهاي پايدار و بهرهوري بهتر از منابع دريايي حركت كنيم. همكاري همه جانبه از سوي دولت، جامعه و بخش خصوصي كليد موفقيت در اين مسير است. ترويج مصرف آبزيان نه تنها به توسعه اقتصادي كمك ميكند بلكه به بهبود سلامت جامعه نيز ميانجامد.