شیلنا شیلنا

شیلنا، اخبار آبزیان در یک نگاه

ایران، تهران

خیابان جنت آباد مرکزی، خیابان یازدهم، پلاک ۸
خوزستان سازمان شیلات ایران میگو

سطح زیر کشت پرورش میگو در خوزستان ۳۶ درصد رشد یافت

اهواز - ایرنا - مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به روند رو به رشد توسعه آبزی پروری در مناطق ساحلی استان گفت: سطح زیرکشت مزارع پرورش میگو در استان در سال جاری با ۳۶ درصد و همچنین میزان پست لارو یا بچه میگو ذخیره سازی شده با حدود ۷۱ درصد رشد نسبت به سال گذشته همراه بوده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات خوزستان، مرتضی سوری در این باره بیان کرد: در سال جاری، با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم و سیاستگذاری‌هایی که سازمان شیلات ایران و به تبع آن شیلات استان پیگیری می‌کنند، توسعه آبزی‌پروری در مناطق ساحلی و اقتصاد دریا محور به صورت جدی در دستورکار این اداره کل قرار گرفت.

وی ادامه داد: امسال سطح زیرکشت مزارع پرورش میگو در استان با رشد ۳۶ درصدی به بیش از ۸۱۹ هکتار رسیده و همچنین میزان پست لارو یا بچه میگو ذخیره سازی شده در مزارع پرورشی ۱۴۱ میلیون قطعه بوده که این میزان حدود ۷۱ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیت بالای آبزی پروری خوزستان به ویژه در ۲۲۰ کیلومتر نوار ساحلی استان، تصریح کرد: تاکنون ۳۱ هزار هکتار از اراضی مستعد پرورش ماهیان دریایی و میگو شناسایی شده و اقدامات مطالعاتی و اخذ مجوزها در حال انجام است.

سوری ابراز امیدواری کرد: جهش خوبی در اقتصاد دریا محور با هدف رشد تولید، ارزآوری، اشتغالزایی، بهبود معیشت مردم و ایجاد امنیت غذایی ایجاد می‌شود و از جمله اقدامات لازم برای توسعه این بخش را هدایت صاحبان سرمایه به چرخه تولید و انجام حمایت‌های لازم به منظور راه‌اندازی مزارع راکد و نیمه فعال عنوان کرد.

وی در خصوص نحوه ارائه تسهیلات به بهره‌برداران بیان کرد: در حال حاضر، سامانه سیتا برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت از محل بند الف تبصره ۱۸ فعال است و همچنین موسسات مالی و اعتباری بنیاد برکت و صندوق کارآفرینی امید با هدف حمایت از تولیدکنندگان خدمات ویژه ای برای توسعه فعالیت های آبزی پروری ارائه می‌کنند.

مدیرکل شیلات خوزستان با تاکید بر اینکه شیلات محدود به حوزه آبزی پروری و صید و صیادی نیست، یادآور شد: همه حلقه‌های مورد نیاز جهت تقویت زنجیره تولید و ارزش هدفگذاری شده‌اند و در مناطق مختلف استان در زمینه کارخانه خوراک آبزیان، مزارع پرورش، کارخانه های فرآوری و پایانه های صادراتی ظرفیت های خوبی وجود دارد.

براساس این گزارش صید میگو از مزارع پرورشی استان با توجه به شرایط دمایی تا اواسط مهرماه ادامه دارد و محصول تولیدی علاوه بر بازارهای داخلی به سایر کشورها صادر می‌شود.

میزان تولیدات آبزی‌پروری در سال ۱۴۰۱ در استان خوزستان، ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن بود که در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۸۲ هزار تن رسید.

سال ۱۴۰۲ میزان صادرات آبزیان استان ۴۷ هزار تن بوده که با رشد ۶۲ درصدی نسبت به سال قبل همراه بوده است.

بدون دیدگاه